January 26, 2010

Irrepressibles - Mirror Mirror( 2010)





Ποιό το αποτέλεσμα αν αναμίξουμε τη φωνή του Anthony Hegarty (από τους Anthony and the Johnsons), την μουσική του Danny Elfman (επί χρόνια συνεργάτη του Tim Burton) και το θέαμα που προσφέρει το Cirque De Soleil? Μα φυσικά οι Irrepressibles!

Mεγάλη τύχη να ακούς δουλειές που διαφέρουν από όλες όσες κυκλοφορούν τώρα τελευταία στους γεμάτους λακούβες διαδρόμους της μουσικής βιομηχανίας και μάλιστα να είναι καλές. To Mirror - Mirror ανήκει σε αυτή την κατηγορία και όσοι επιλέξουν να το ακούσουν, θα διαπιστώσουν ότι η αίσθηση που αφήνει αυτό το album τελειώνοντας, είναι εκείνη της πείνας και της επιθυμίας για ακόμα μία ακρόαση, πράγμα που θα εξακολουθήσει να συμβαίνει ακόμα και μετά από πολλές επαναλήψεις.




Οι λόγοι πολλοί, αφού αυτή η βρετανική ορχηστρική μπάντα,έχει καταφέρει να ενσωματώσει θαυμάσια στη μουσική και στη σκηνική της παρουσία στοιχεία Baroque αλλά και Commedia dell'arte μαζί με τις όποιες επιρροές της από Bowie, Buckley και κάτι λίγο από Sparks, αλλά κυρίως επειδή αυτή η ζωηρόχρωμη θάλασσα εγχόρδων, σε συνδιασμό με την υπέροχη φωνή του τραγουδιστή τους - σε ρόλο αφηγητή- οδηγούν τον ακροατή στο απόλυτο ηχητικό ταξίδι, σε μια άλλη εποχή και διάσταση.

Αγάπη, μίσος, σφοδρή επιθυμία , απώλεια, όλα σε μεγάλες δόσεις μέσα από ένα μονόλογο χωρίς ανάσα και  ενορχηστρωμένο με τρόπο μοναδικό.

Υψηλή τέχνη; Ίσως. Μια αληθινή φαντασμαγορία; 'Ισως και πάλι. Μπορεί τελικά το μόνο σίγουρο να είναι ότι αν ο Jamie McDermott άκουγε την αυρθόρμητη και γεμάτη έκπληξη ερώτησή μου "τι είναι πάλι αυτό; " όταν άκουσα για πρώτη φορά το In this shirt, να μου απαντούσε με άψογη προφορά και χαμογελώντας σαρκαστικά, "It may not be everyone's cup of tea dear, but it's still definitely worth checking out".

Τracklist

1. My Friend Jo

2. I'll Maybe Let You

3. In Your Eyes

4. Anvil

5. Forget The Past

6. Knife Song

7. My Witness

8.  Nuclear skies

9. Splish Splash Sploo

10. The Tide

11. Transition Instrumental

12. In This Shirt

 
 
8/10 
 
 
 

Πολλές ευχαριστίες στον Basnia , ηθικό αυτουργό αυτής της ανάρτησης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...