March 19, 2010

Electric Litany - How to be a Child & Win the War (2010)




Οι Electric Litany αποτελούνται από τον Έλληνα Αλέξανδρο Μιάρη (φωνή, κιθάρες,πιάνο, synths) τον Άγγλο Richard Simic (ντραμς) και τον Αμερικανό Duane Petrovich (μπάσο). Οι τρεις τους γνωρίστηκαν στο Λονδίνο και αποφάσισαν με ελάχιστα χρήματα και μηδενική τεχνολογική υποστήριξη να ηχογραφήσουν το πρώτο τους album σε μια εγκαταλειμμένη εκκλησία του 1895 με τέλεια ακουστική. Σε 3 ημέρες κατάφεραν τις αιωρούμενες σκέψεις μέσα στο κεφάλι τους να τις βάλουν σε μία τάξη και να τις μετατρέψουν σε μουσική με το αποτέλεσμα να είναι εξουθενωτικά συναισθηματικό, τα φωνητικά απόκοσμα, οι κιθαριστικές απόπειρες πολύ δυνατές και τα δέκα tracks, το ένα καλύτερο από το άλλο. Αποκορύφωμα το Tear που ξεκινά με απαγγελία της Σονάτας του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου και για τέσσερα λεπτά και τριανταεννέα δευτερόλεπτα φωτίζει κάθε σκοτεινή γωνιά της ψυχής του ακροατή με την σαγηνευτική μελωδία του και την άψογη ενορχήστρωσή του.


Με γοήτευσαν. Πάντα πίστευα ότι η απόλυτη απόλαυση της μουσικής έρχεται όταν ταυτίσεις τα δικά σου βιώματα με τα βιώματα του δημιουργού και αφήσεις το μυαλό σου να εισέλθει στον κόσμο του, ζώντας παράλληλα την πραγματικότητα του δικού σου. Άλλωστε το πιτσιρίκι μέσα μας μπορεί συχνά να χάνει τον πόλεμο, μα μία τουλάχιστον μάχη - δεν μπορεί - πάντα θα καταφέρνει να την κερδίζει.

"Άφησε με να ‘ρθω μαζί σου. Τι φεγγάρι απόψε! Είναι καλό το φεγγάρι, δε θα φαίνεται που ασπρίσαν τα μαλλιά μου. Το φεγγάρι θα κάνει πάλι χρυσά τα μαλλιά μου. Δε θα καταλάβεις. Άφησε με να ‘ρθω μαζί σου"...

Tracklist:
01. Don't Fear The War
02. Home
03. The Dunes
04. Tear
05. (Like We Do In) January
06. Minute
07. The Roses Came
08. A Dream Worth Dreaming
09. A Time (Never Be Late)
10. February




8,5/10
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...