March 09, 2010

Swallow Up The Moon - Phoenix and the Turtle (2010)



Eίναι σα να προσπαθείς να περιγράψεις τα χρώματα που έχουν οι πίνακες του Jackson Pollock. Τέσσερα tracks στα οποία το κλασσικό στοιχείο δένει θαυμάσια με το πειραματικό rock και τα γυναικεία μαζί με τα αντρικά φωνητικά τονίζουν τις όμορφες μελωδίες αφήνοντας άπλετο χώρο στα όργανα να μιλήσουν.

Με κέρδισε από την πρώτη στιγμή, από τις πρώτες κιόλας νότες του, το Wasted days και το πανέμορφο πιάνο του παρέμεινε για ώρα στο repeat και όταν κατάφερα να συνεχίσω, το ίδιο ακριβώς συνέβη με το 514.

Ψάχνοντας να βρω κι άλλα στοιχεία για την μπάντα, είδα πως Phoenix and the turtle λέγεται ένα αλληγορικό ποίημα του Σαίξπηρ που μιλά για τον θάνατο της ιδανικής αγάπης αν και δεν είμαι τόσο σίγουρη πως αυτός ήταν ο λόγος που διάλεξαν το όνομά τους.

Ταξίδι ανάμεσα σε δέντρα , ανοιχτές πληγές και κήπους λίγο πριν την ανθοφορία τους, με όχημα το υπέροχο δέσιμο πιάνου, κιθάρας, τυμπάνων , βιολιού (το ακούς κάπου στο βάθος να πλημμυρίζει τις συνθέσεις χωρίς να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό) , σε ένα πλήρη καλπασμό.

Tracklist

1 Line Drive
2 514
3 Stuart Drives A Comfortable Car
4 Wasted Days



8/10
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...