August 27, 2010

Max Richter - Infra (2010)


Τέσσερις συνεχόμενες ώρες κράτησε η πρώτη μου ακρόαση, ενώ στο ενδιάμεσο και έχοντας για θέα την άκρως γοητευτική θάλασσα κάτω από το σπίτι αναρωτιόμουν τι να κάνω τα χέρια μου. Είναι μάταιο να προσπαθεί κάποιος γράφοντας μερικές αράδες να μπει ανάμεσα στον καλλιτέχνη και στο ακροατήριό του και ακόμα πιο μάταιο, να προσπαθεί να δώσει άλλο όνομα σε αυτό που κάποιοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ως μαγεία και κάποιοι άλλοι -οι πιο ευσιγκίνητοι- ως χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς .

Το «Infra» είναι η μουσική που έγραψε ο Max Richter για την ομώνυμη παράσταση του Βασιλικού Μπαλέτου στο Λονδίνο σε χορογραφία του Γουέιν Μακ Γκρέγκορ. Όπως όλες οι δουλείες του Γερμανού συνθέτη, έτσι κι αυτή , μόνο ως υψηλή τέχνη μπορεί να χαρακτηριστεί, τέχνη που προσπερνά αδιάφορα τις όποιες κριτικές και μεταμορφώνει με χάρη τον ήχο σε αργό φύσημα ομίχλης.

Διάβασα κάπου την περιγραφή μίας σκηνής προς το τέλος του φίλμ του Godfrey Reggio Koyaanisqatsi, όπου η κάμερα εστιάζει στα κομμάτια ενός πυραύλου που μόλις έχει ανατιναχτεί και που με αργή κίνηση πλησιάζουν προς το έδαφος. Αυτή η εικόνα μου ήρθε στο μυαλό κοιτώντας έξω από το παράθυρο και ακούγοντας , όταν ξαφνικά, στην έναρξη του infra 4 , το τοπίο γέμισε με φλεγόμενα συντρίμμια και ο αέρας με έγχορδα που τραύλιζαν από συγκίνηση. Ενστικτωδώς έφερα τον δείκτη μου στο στόμα και ίσα που ακούστηκε ένα παρατεταμένο σσσσσσσσσσσσ...


Tracklist:
01 – Infra 1
02 – Journey 1
03 – Infra 2
04 – Infra 3
05 – Journey 2
06 – Infra 4
07 – Journey 3
08 –Journey 4
09 – Journey 5
10 – Infra 5
11 – Infra 6
12 – Infra 7
13 – Infra


9/10




Εδώ και εδώ λίγα λόγια για παλαιότερες δουλειές του.

August 25, 2010

MONO - Holy Ground NYC Live With The Wordless Music Orchestra (2010)


Βιολιά, πιάνο, τσέλο, από τις φορές που δεν υπάρχει καμία λέξη σε καμία γλώσσα του κόσμου να περιγράψει αυτό που νιώθω όταν ακούω μουσικές ικανές να κάνουν την ψυχή μου να μοιάζει σαν να κρέμεται από κάπου ψηλά χάρτινη, σαν γιαπωνέζικο φαναράκι...



Track list

1. Ashes In the Snow
2. Burial At Sea
3. Silent Flight, Sleeping Dawn *******
4. Are You There?
5. 2 Candles, 1 Wish
6. Where Am I
7. Pure As Snow
8. Halcyon (Beautiful Days)
9. Everlasting Light



11/10

August 24, 2010

The Slowest Runner in all the World - We, Burning Giraffes (2010)




Tracklist:
01. Zoe Machete Control
02. [Oscillation] ii
04. Aembers/Guggenheim
05. Marsupial Patterns
06. [Oscillations] ii
07. She died in a fit of apoplexy
9/10

August 03, 2010

You' re my pretty world, spins inside my little mind little mind




Δεν με νοιάζει ποιό μουσικό είδος αντιπροσωπεύει, δεν με αφορά καμία κριτική θετική ή αρνητική για τις δισκογραφικές της απόπειρες, ομολογώ ότι ελάχιστα δείγματα της δουλειάς της μου είναι γνωστά κυρίως από περιέργεια, με νοιάζει όμως και με αφορά κάθε μια απο τις φορές που πατάω το play και το Yes I Do βολτάρει μέσα μου , κάνοντας όλες τις υποσχέσεις μου να χάνουν την εφήμερη υπόστασή τους για ελάχιστα λεπτά έστω, και να φαντάζουν ικανές να πραγματοποιηθούν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...