November 20, 2010

The best pessimist – Two Against all (2010)



"There is so much love in the world, John, so much love. And there is death. Maybe mostly death at the moment. People are dying in the streets because they miss each other, miss love, miss closeness. Look - I'm forgetting something. I have... I have a note about you. It says "the lovers met"... "the lovers met, and..." and I can't read my own note. I make a note and I can't read it. It's an important note. ..."


Αυτή είναι η συγκλονιστική εισαγωγή του 6619 days of waiting που περιλαμβάνεται στο I Just Want To Be Your Everything , κυκλοφορία του 2009 . Πιωμένα λόγια από κάποιον που με το ζόρι τα αρθρώνει, που καταλαβαίνεις την αγωνία του να τα πει, που με κόπο προσπαθεί, μα δεν τα καταφέρνει. Ύστερα όπως πάντα , τον λόγο έχει η μουσική. Και της μουσικής, ειδικά μιας τέτοιας, δεν της χρειάζονται ανθρώπινες λέξεις για να πει. Έχει δικές της, αποκλειστικές, που με μοναδικό τρόπο λένε .


Το Two against all , είναι ο αγαπημένος μου δίσκος από τον άνθρωπο με το όνομα Sergey Lunev, που μέσα στο 2010 κυκλοφόρησε το εξίσου θαυμάσιο To Whome It May Concern. Oλόκληρο μοιάζει σαν να προέκυψε από το κοίταγμα θολών τζαμιών ή από κάποια αναμονή στο σκαμνί ενός μπαρ περιμένοντας. Ολόκληρο μυρίζει αγάπη, ζωές γεμάτες σπασμένα ποτήρια μπύρας , κατακάθια καφέ. Σε κάνει να θες να μιλήσεις σιγανά στο χτες σου, ή να χαζέψεις τον κόσμο μέχρι την επόμενη γωνία του. Ασελγώντας πάνω του, ένωσα την εισαγωγή που ανέφερα στην αρχή με το δεν - έχω - λόγια - να - το - περιγράψω ομώνυμο track κι αν ήμουν ο Sergey θα με συγχωρούσα. Σίγουρα και ο ίδιος γνωρίζει καλά πόσο δύσκολο είναι να κολυμπάς αγκαλιά με κάποιον , ή πόσο δύσκολο είναι να πρέπει να πας λίγο πιο κει από το σημείο που στεκόσουν για χρόνια και στην πορεία, να γίνεσαι χαρτοπόλεμος.


"Κι όταν με το καλό πατήσεις πάνω στην αγάπη να ξέρεις πως κερδίζεις δίκαιο σύννεφο. Δεν είναι λίγο που θα σε κοιτά στα μάτια όταν σε πνίγει. Κι όλα θα γίνουν με σωστή ταχύτητα , θα δεις. Oύτε που θ'ακουστεί ο κρότος που θα κάνει το γαμώτο".







Tracklist
1 Two Against All
2 Lambent Brume Turning to the Clouds
3 This Silence Will Never Left Us… Goodbye, My Reliance
4 You (re-recorded)








Εντός εισαγωγικών , το ποιήμα του Γιάννη Στίγκα , Αντικλείδι για σωρείτες.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...